2014. szeptember 23., kedd

SAD! 26. forduló összefoglalója - Tortatermés

Elérkezett a forduló összefoglalója, amit a szüret, az őszi termésbőség jegyében hirdettem meg. Az összefoglalót az első recept beérkezésekor kezdtem írni, hogy ne gyűljön fel túl sok munka a végére, ez már bevált a 22. fordulónál is. 
Sajnos úgy tűnik, ez a játék kezd kifulladni. Az ugyancsak nálam zajló 22. fordulón 13 résztvevő volt csak,  a 25. fordulóra 5 pályamű érkezett. Ez a forduló sem remkelt, 6 torta érkezett, pedig biztos voltam benne, hogy ősszel már nem akadály a sütő begyújtása sem és a sok gyümölcs is inspirálóan hat. Talán az okozott gondot, hogy a kicsit nagyobb hagyománnyal rendelkező VKF!, ami már a 66. fordulót éli nagyjából ugyanebben a témakörben zajlik. Na de ne bánkódjunk, mert a beérkezett torták tökéletesen megfelelnek a kiírásnak, ennél szüretibb hangulat már nem is lehetne! Köszönöm a részvételt mindenkinek! Lássuk a finomságokat!

Elsőnek Csigabige túrótortája futott be, amihez szőlőt és barackot használt a szüret jegyében és a nagymamája szülinapjára készült. Lisztmentes recept és szép formában készítve nagyon látványos.


Tortafüggő Marisztól egy sütés nélküli almatorta érkezett, amit a névnapjára készített. Nagyon guszta, babapiskótával összeállítható.
 Teller-Cake egy igazi cukiságos küldött sünitorta formájban, ráadásul kissünivel. A sünmama és cumis kicsinye szőlőfürtöt cipelnek a hátukon, biztosan ők is szüretelni voltak. :)
Márti, a hogymegtudjuknézni blog írója a fia szülinapi tortáját küldte el (vagyis nem egészen, akkor mi maradt volna az ünnepeltnek?), ami csokis is és nagyon szőlős. Na meg sütés nélküli és zselatinmentes túrótorta.
Éva, a Takarékos konyha háziasszonya az ősz gyümölcseivel alkotott egy igazán íncsiklandó tortácskát, van rajta körte, alma, szilva, szőlő, minden, ami szem-szájnak ingere. 
Konyhavirtuóztól fügés-szőlős ricottatorta érkezett, ennél szüretibb már nem is lehetne. :)
A 27. forduló lebonyolítását Csigabige vállalta magára, aki már csak azért is megérdemli ezt a tisztséget, mert elsőként jelentkezett erre a fordulóra. Sok sikert kívánok és kíváncsian várom, milyen témát süt ki. :)

5 megjegyzés:

 1. Szép finomságok gyűltek össze, köszi a játékot! Nem látom a Te finomságodat?
  Egy fordulót már "vezényeltem" !:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy nekem is kimaradt, pedig illett volna valamit készíteni.

   Törlés
 2. Szépséges torták születtek :) Sajnos most ebben a fordulóban nem volt alkalmam nekem is részt venni. Remélem lesz következő forduló, mert már én is voltam házigazda.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó kis összefoglalót készítettél! Ha nincs más jelentkező, akkor szívesen elvállalom a következő SAD forduló levezénylését. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Akkor ezennel átadom a stafétát. :)

   Törlés